Какво трябва да знаете, когато давате апартамент за продажба на агенция
 
 
 
 
 
Имате да кажем апартамент за продажба в центъра на София и си мислите, че ще го продадете лесно и бързо – все пак чудесен имот на страхотно място не може дълго да остане непродаден, нали? И е така, и не съвсем. Най-добре ще е да го дадете на агенция за недвижими имоти и да оставите професионалистите да се оправят с разгласата на офертата, търсенето на купувач, огледите, преговорите, оформянето на документацията. Това определено ще ви спести време, грешки, а най-вероятно и пари, нищо, че брокерите взимат комисиона. Какво обаче е задължително да знаете, когато давате своя апартамент за продажба в центъра на София на агенция?
 
 
 
Изберете агенция с основен фокус – покупко-продажба на жилища и се уверете, че тя има брокер, който отговаря за вашия район. По-специализираните агенции обикновено предлагат по-качествени услуги. А фактът, че има брокер, който отговаря за вашия район, в случая центъра на София, е още по-успокояващ.
 
 
 
Говорете с брокера, който продава имоти във вашия район. Много е вероятно да поискате твърде висока цена на своя апартамент за продажба в центъра на София и то точно заради местоположението му. Или пък да поискате твърде малко пари. Нека брокерът ви консултира относно цените на имотите като вашия в центъра на София, да ви информира за търсенето, предлагането. Някои агенции за недвижими имоти – „Ависта“ например – предлагат допълнителни услуги за собственици: леки ремонти, придаване на търговски вид на имота. Все неща, които ви помагат да го продадете по-лесно.
 
 
 
Съвместната ви работа с агенцията за недвижими имоти трябва да бъде скрепена с договор. Независимо дали давате тристаен апартамент за продажба в центъра на София или боксониера в Дружба, ако една агенция се е съгласила да ви представлява, да търси купувач на имота, да прави огледи и да ви помогне с документалното оформяне на сделката, то вие задължително трябва да подпишете договор с нея. Така и двете страни са спокойни и спазват по-стриктно правата и задълженията си.
 
 
 
Изберете внимателно агенцията, на която ще поверите вашия имот. Търсете доказани професионалисти и коректно отношение. Успех!